Inzerce
DomůNovinkyJarní ples Základní školy ve Vizovicích ozdobila polonéza deváťáků i taneční mistři

Jarní ples Základní školy ve Vizovicích ozdobila polonéza deváťáků i taneční mistři

Dne 4. března 2017 se na vizovické sokolovně konal školní ples, který pořádal Nadační fond Pastelka.

Ples tradičně zahájili žáci 9. ročníku slavnostní polonézou, kterou s nimi nacvičil taneční mistr David Voráč. David Voráč spolupracuje se základní školou již několik let – vyučuje taneční kurzy pro deváťáky. Deváťáci si ale svého tanečního mistra mohli na plese také důkladně prohlédnout při tanci. Dalším bodem programu bylo totiž jeho vystoupení s partnerkou Kateřinou Skybovou.  Společně zatančili salsu.

Novinkou na plese bylo vystoupení učitelů opět s žáky posledního ročníku. Učitelé se rázem proměnili v kantory důchodového věku, kteří se scházejí v čekárně u lékaře. Cestou však je „škádlí“ dorost. Na hitovku „To máme mládež“ od Petry Janů a Věry Špinarové pak vizovický dorost tančí a kantoři lamentují nad tím, jak je ta mládež nemožná.

Na vystoupení pak navázal „plesový diktát“. Vtipně jej komentovaly mladé moderátorky – žákyně 9.A – Magdalena Lukášová a Johana Geržová. Ruku na srdce, koho by nepobavila známá diktátová věta z filmu Marečku, podejte mi pero:

a)       Sveřepý šakali zavile vyly na bílý měsíc.

b)      Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.

c)       Sveřepí šakaly zavile vyly na bílý měsíc.

No schválně, která varianta je správná?

Nechyběla ani bohatá tombola, parket nezůstával prázdný, prostě ples jak má být.Za plesový týmPředsedkyně Nadačního fondu PastelkaHelena Návratová

PS: b) je správně…

HLavní partneři