Výsledky 3. ročníku Valašská kyselica a klobása – Kašava 2015
Kyselica: 1. Jitka Řezníčková, 2. Eva Gazdíková, 3. Magda Skybová
Klobása: 1. Milan Černoch a Josef Michalík, 2. Petr Jarcovják, 3. David Kögler (Kobaša)
Přesňáky: 1. Anastázie Jurášková, 2. Hana Černochová, 3. Věra Sovadinová
Kuchařské klání tradičně ozdobil i kulturní program. V jeho úvodu vystoupil pod vedením Evy Gazdíkové dámský pěvecký sbor ze Suché Lozi. „Říkají si Plkotnice, od slova plkání,“ s úsměvem představila pěvecké těleso paní Holá z Kašavy. „Přijeli za námi i přátelé z družební obce Rohožník,“ pokračovala domácí pořadatelka.
Na otázku, jak se do Kašavy dostala populární herečka z Prahy, odpověděla. „Je to asi tři týdny, co tady hrála divadlo. Uvařila jsem jí kyselici a moc jí chutnala. Tak vznikl nápad, Aničku jsme požádali, zda by naši akci nepřijela moderovat“.
Samotné soutěžní kyselice, klobásy i přesňáky měly vynikající úroveň a při jejich hodnocení vedly celé rodiny a skupiny přátel dlouhé a vzrušené debaty. Škoda, že jsou jen tři stupně vítězů, protože ocenění by zasloužili opravdu všichni, včetně pořadatelů a všech, kteří se na náročném uspořádání akce podílejí.