Náročný, ale především zábavný úkol ochutnat 28 vzorků kyselice čekal včera porotu a veřejnost na 13. ročníku kuchařské soutěže Gajdy a zelé! Za tradičního doprovodu folklorních souborů se ochutnávalo téměř hodinu a půl, aby celé napětí vrcholilo sčítáním a vyhlášením výsledků.
Co se týče těch nejlepších došlo letošní ročník k poměrně velké shodě poroty a diváků. Cenu veřejnosti obdržela Martina Čuříková ze Želechovic a zároveň se umístila na druhém místě v hodnocení poroty. Z výsledku neskrývala radost a prozradila, že vařila i s manželem, kterého ke druhému ocenění přivedla i na pódium. Naproti tomu Vizovjanka Petra Vysoudilová má letos druhou příčku od veřejnosti a bronz od poroty. VIP soutěžícím této soutěže je ovšem také domácí Tomáš Ševčík. Za třináct let nevynechal jediný ročník! Za ty dlouhé roky bral jednou stříbro, včera poprvé zvítězil! Jeho kyselice chutnala porotcům nejvíc.
V krásný výsledek vyústila taky premiérová účast týmu dětí z kroužku MASTER CHEF z Domu dětí a mládeže Zvonek ve Vizovicích. S vedoucí kroužku Hankou vařily soutěžní kyselici a evidentně se jim povedla – od veřejnosti obdržela 3. místo! Děti se v kroužku učí vařit tříchodová menu a základy stolování.





































































