Čtvrtý ročník oblíbené kulinářské soutěže se konal v sobotu 21. ledna. Zúčastnit se mohl každý – stačilo včas dodat své soutěžní vzorky v podobě čtyř litrů kyselice, půldruhého kila klobás či „přesných pagáčků“. V Orlovně se nad krajovými dobrotami jako obvykle horlivě debatovalo, ale společný hlas zněl jasně. Umění domácích kuchařů i kuchařek v regionu je ročník od ročníku lepší. Ano, v regionu. Vždyť na „Kyselici a klobáse“ dávno nesoutěží jen domácí. „Letos nám dodali vzorky mimo domácích kašavjanů také zástupci Lukova, Štípy, Hrobic, Zlína, Držkové, Trnavy a také slovenského Rohožníku,“ pochlubila se za pořadatele Šárka Marcoňová. „Dle skvělé atmosféry tady v Orlovně se i čtvrtý ročník naší soutěže vydařil. Mimo jiné také díky kapele Mrazivá šála ze sousední Držkové a také hostům ze Rohožníku, kteří hrou na ozembouch a harmoniku roztančili celý sál.“
Kyselica: celkem 18 vzorků (z Kašavy, Lukova, Štípa, Trnavy, Hrobic, Rohožníku) | Klobása: celkem 8 vzorků (z Kašavy, Držkové, Hrobic, Zlína, Rohožníku) | Přesňáky: 9 vzorků (z Kašavy, Hrobic, Trnavy, Rohožníku) |
1. Magdalena Skybová – Kašava 2. Eva Jarcovjáková – Kašava 3. Věra Horsáková a Andrea Jurčíková – Lukov |
1. Petr Jarcovják – Kašava 2. Petr Dočkal a David Flám – Držková 3. Josef Michalík – Kašava |
1. Věra Sovadinová – Kašava 2. Hana Černochová – Kašava 3. Michal Gajdošík – Hrobice |