Inzerce
DomůNeubuz2. ročník Gulášfestu na letišti. Vsetínský šampion triumfoval i ve Slušovicích

2. ročník Gulášfestu na letišti. Vsetínský šampion triumfoval i ve Slušovicích

Fotoreportáž ze sobotní gurmánsko-kulinářské akce na Letišti Slušovice

Druhý ročník gulášfestu na slušovickém letišti měl v kalendáři akcí tvrdou konkurenci v podobě zlínské Barum Rally. Přesto nakonec Bílou Hlínu obsadily stovky návštěvníků, aby se mohly těšit z kulinářského umění 11 týmů, které již od noci pilně pracovaly na přípravě svých gulášů.

Pořadatelé letos zvolili nový systém hodnocení soutěžících. Z návštěvníků vylosovali 15 porotců a ti kolem druhé odpolední hodnotili vůni, barvu, konzistenci i chuť jednotlivých gulášů. Vzorky dostávali ochutnat postupně a anonymně. Porota z lidu nakonec ocenila jako nejlepší guláš týmu Martina Randuse z Leskovce u Vsetína. „Před dvěma týdny jsme s našim gulášem zvítězili na gulášfestu ve Vsetíně“, pochlubil se portálu Martin, šéf týmu z Valašska. Jeho recept tak v jednom měsíci slavil již druhé vítězství a to jistě není náhoda. Druhou příčku obsadil guláš týmu Vladimíra Kašpárka z Neubuzi. Loňský vítěz Jozef Kvasnica ze Slušovic potvrdil kvalitu svého guláše bronzovým umístěním.

A kdo si počkal, dočkal se na závěr fantastického vystoupení Martina Šonky. Český akrobatický a bojový pilot Vzdušných sil české armády, držitel Superlicence Red Bull Air Race přiletěl na Bílou Hlínu kolem půl sedmé večer a předvedl několik fantastických kousků letecké akrobacie. „ Jsem zvyklý na špičkové výkony pilotů. Na našem letišti ve Slušovicích jsme již přivítali řadu skvělých letců, ale když jsme tady nad Bílou Hlínou viděli čarovat pana Šonku, tajil se nám dech“, komentoval vzácnou návštěvu Jindřich Polepil, jeden z provozovatelů letiště.

HLavní partneři