Pod heslem KLOBÁSA A ZELÉ ŽIVOBYTÍ CELÉ uspořádali místní v kašavské Orlovně 1. ročník soutěže Nejlepší kyselica a klobása. Celkem 30 soutěžících přispělo svými vzorky (klobásy – 1kg, kyselica 4l). Hosty zaplněné Orlovny čekal nelehký (ale příjemný) úkol vybrat mezi vzorky tu nejlepší kyselicu či klobásu.
Foto a video reportáž
Soutěž nakonec ovládly klobásy, které společně připravili pánové Jirka Holík a Milan Černoch z Kašavy, nejlepší kyselicu uvařila, podle mínění hodnotících, paní Maruška Langerová, taktéž místní obyvatelka. Všichni se ale nakonec shodli, že 100 jazýčků rovná se 100 chutí, a že za ochutnání stály všechny speciality. V průběhu večera zahrála kapela Mrazivá šála z Držkové (alias Šlapeto revival), dále vystoupili žáci z Dramatického kroužku MŠ a ZŠ Kašava a také mažoretky.
Foto: Horní Podřevnicko.cz a Staňa Gajdošík