Inzerce
DomůNovinkyFleret oslavil v Zádveřicích 30 let. S Vlastou Redlem, slivovicí i novou...

Fleret oslavil v Zádveřicích 30 let. S Vlastou Redlem, slivovicí i novou knihou

Kmotr knihy Umělci na šňůře Vlasta Redl: První knížku jsem napsal, když mi bylo padesát

V sobotu 20. července 2013 oficiálně vyšla kniha k třicátému výročí kapely Fleret s názvem Umělci na šňůře. Ještě ten den byla slavnostně pokřtěna na Rockové noci pod hvězdami v Zádveřicích.

Celý večer se nesl v duchu velkých oslav, na pódiu se objevily kapely, v nichž působí lidé, kteří přišli během těch dlouhých třiceti let s Fleretem do styku. Zmiňme například Cestující hudbu, kde hraje na kytaru spoluzakládající člen vizovické kapely Petr Chrastina. Během slavnostního koncertu Fleretu přišel na řadu také křest knihy Umělci na šňůře, kterou napsal mladý kulturní žurnalista a inspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný. Ten slavil pro změnu dvacet let. Kmotrem díla se stal legendární muzikant Vlasta Redl, který s Fleretem v dřívějších dobách taktéž hodně spolupracoval. A co před politím knihy vynikající valašskou slivovicí pronesl?

„Svoji první knížku jsem napsal, když mi bylo padesát. Jakubovi přeji, aby těch třicet let, co mu chybí, využil k tomu, aby napsal knížky nejméně stejně tak dobré, ale ještě i mnohem lepší. Kapele Fleret přeji, aby se dožila aspoň dalších třiceti let, což je v životě souboru poměrně hodně. Takže, kluci, třicet let ještě lidi zlobte, serte, bijte a pruďte, jak vám jen síly budou stačit.“

HLavní partneři