Inzerce
DomůNovinkyJahodové hody. Naděje zhatil slušovickým jedlíkům Kamil Hamerský

Jahodové hody. Naděje zhatil slušovickým jedlíkům Kamil Hamerský

Fotoreportáž z 3. ročníku Jahodových hodů a závodů v pojídání jahodových knedlíků

Mělo to být jako každý rok. Pohodový program, tradiční jahodové hodování a postupné přípravy na hlavní bod programu, soutěž v pojídání jahodových knedlíků. Na televizor Sony Bravia si dělal zálusk nejeden statný Slušovjan. Kolem desáté se za slušovickým kostelem, na prostranství vedle AB Restaurace objevila známá tvář. Nebyl to nikdo jiný, než král českých jedlíků, muž z bezedným žaludkem Kamil Hamerský.

Jen trochu zasvěcení návštěvníci tak měli rázem jasno. Letos drama nebude a televize odjede ze Slušovic pryč. Tak se také stalo a Kamil Hamerský, který mimo jiné snědl např. 60 smažených vajíček za 16 a půl minuty či spolykal za 3 min. 25 nožiček párků, neměl mezi domácími netrénovanými závodníky konkurenci. Ve dvacetiminutovém limitu a v poklidném tempu spořádal svých 45 knedlíků a jasně vyhrál.  Slušovské obecenstvo však nakonec vítěze odměnilo férovým potleskem a ocenilo i statečné výkony dalších soutěžících, včetně příslušnic něžného pohlaví.

„Televizi jsme sice přáli spíš nějakému neprofesionálovi ze Slušovic, ale pravidla jsou neúprosná a tak jsme panu Hamerskému popřáli k vítězství i k výhře. Do budoucna budeme uvažovat o nějaké korekci pravidel, aby měli v soutěži šanci i běžní lidé, takříkajíc amatéři. Jahodové hody se nám však vydařily, počasí tentokrát přálo a účast je dobrá.“, řekl Antonín Novák z pořádajícího Nadačního fondu pro rozvoj a podporu Slušovic. „ Už nyní se těšíme na další akci 13. července tentokrát s věhlasným duem Eva a Vašek v nové slušovické sokolovně“, přidal na závěr pozvánku. (Více informací o vystoupení Evy a Vaška zde.)

HLavní partneři