Inzerce
DomůNovinkySvatomartinský trh ve Vizovicích přilákal stovky návštěvníků

Svatomartinský trh ve Vizovicích přilákal stovky návštěvníků

Bylo to v sobotu na vizovickém Masarykově náměstí přesně naopak, než by se na oslavu svátku svatého Martina očekávalo. Místo sněžení se s jeho příjezdem mraky rozestoupily a na stovky návštěvníků akce, která se zde konala už po páté, vykouklo hřejivé slunce.

Neodmyslitelnou součástí tradičních svatomartinských oslav bývá ve Vizovicích i prodej regionálních produktů na improvizovaném tržišti. K dostání byly letos frgály, čerstvé vysmažené brambůrky, uzeniny od místních dodavatelů a mnoho dalšího. Zájem byl o kvalitní potraviny velký, a třeba firma Fresh nákup, která byla se svými palačinkami čerstvě vyrobenými s farmářských produktů ve Vizovicích poprvé, si na nezájem nemohla stěžovat.

Na odbyt šlo také svatomartinské víno z Vinařství Žůrek. Jak jinak, vždyť první víno nového ročníku se už také stalo symbolem oslav spojených se svátkem svatého Martina. Tentokrát se mu dostalo dvojnásobné cti, když mu za asistence ředitele pořádající MAS Vizovicko a Slušovicko Petra Žůrka požehnali hned dva faráři – slušovický otec Emil Matušů a farář evangelického sboru v Zádveřicích Miloš Vavrečka.

Příjemné slavnostní dopoledne doprovázela na vizovickém náměstí cimbálová muzika Ocún, někteří návštěvníci zavítali také do přilehlé restaurace „Café Retro Vizovice“, která při události každoročně pořádá Husí hody.

HLavní partneři