Inzerce
DomůNovinkyHOPA BEJBE! V Zádveřicích pokřtili nové album Fleretu i vizovští hasiči

HOPA BEJBE! V Zádveřicích pokřtili nové album Fleretu i vizovští hasiči

Horké léto bez kapky deště sice nepřeje přírodě, zato letním koncertům, festivalům i festiválkům ano. A tak i v sobotu večer zpíval vizovický Fleret dešťový šlágr „Lélo“ pod vymetenou hvězdnou oblohou.Ale ano, vždyť noc nesla už po deváté hrdě svůj název „Zádveřická rocková noc pod hvězdami“. A stála za to – jako vždy.

Celý program začal už před pátou odpolední. Před hlavním vystoupením kapely pořadatele akce Zdeňka Hrachového vystoupily postupně tři kapely. Nasycen – pražské rockové uskupení, jehož člen, Ilja Kučera mladší, celou akci provázel moderátorským mikrofonem. Tento charizmatický nevidomý hudebník, publicista, spisovatel, textař a také rozhlasový moderátor byl později i jednou z hlavních postav pozdějšího vrcholu celé noci, křestu flereťáckého CD. Po Nasycen přitvrdil novopečený otec Jarda Bobowski s kapelou Premier, aby o hodinu později v jízdě pokračoval valašský rockový soubor Ciment

V Zádveřicích tradičně se stmíváním přišel na pódium legendární Fleret. Umělci kolem Zdeňka Hrachového se moc nezahřívali a vletěli do koncertu na plný plyn. Pozitivně naladěné publikum to opětovalo a tak po několika „kusech“ už to byla definitivně ta pravá, Zádveřická rocková noc pod hvězdami. Když dohrála skladba „Umělci na šňůře“ přišel zlatý hřeb večera v podobě křestu nového CD kapely Fleret. Novinkové album HOPA BEJBE, které na pódium přinesl Ilja Kučera, nepokřtil nikdo jiný, než zasloužilí vizovští hasiči v historických požárních mundúrech. Cédéčko zvlažili, jak jinak, pravou valašskou slivovicí. Při křestu také poděkoval kapelník Hrachový všem dlouholetým podporovatelům kapely, z nichž někteří byli rovněž na pódiu.

Na nové desce zůstává vizovická parta jednoznačně věrná svému domácímu prostředí. Prostředí, odkud vzešla a prostředí, v němž žije. „Když slyšel všechny nové nahrávky náš textař Libor Mysliveček, tak řekl věc, která mě vůbec nenapadla – prý to je naše nejvíc valašská deska. To mě překvapilo, ale zřejmě to tak bude,“ usmívá se kapelník Fleretu Zdeněk „Hrach“ Hrachový, autor veškeré muziky na novém albu. V průběhu večera také prozradil, že na příští, jubilejní desátý ročník oblíbené alce chystá nejednu hudební lahůdku.

Na závěr Rockové noci pro příznivce hudby skupiny Kabát hrála revivalová kapela Waťák.

HLavní partneři