Inzerce
DomůNovinkyPrvní jarní den? Třeba u pramenů Dřevnice

První jarní den? Třeba u pramenů Dřevnice

Pokud se vydáte jarní procházkou z Trojáku po modré značce magistrály, můžete se zastavit v místech, kde to všechno začíná. U pramenů Dřevnice.

Počátek toku, ještě než jej na Slušovicku okolí napojí přítoky Trnávka, Všeminka, Lutoninka či Ostratky, leží v Hostýnských vrších na odbočce žluté turistické značky vedoucí z Trojáku přes Tisový, Kašavu do Velíkové. Dřevnice pramení ve výšce 551 m n. m. (cedule udává 503m) a jako levostranný přítok se po 42,3 km vlévá do Moravy v Otrokovicích. 

Po cestě lze obdivovat nejen nádhernou přírodu a klid Hostýnských vrchů, či samotné magické místo pramene řeky, ale třeba kuriózně zaparkovaný automobil, či unikátní nedbalost v podobě překlepu na ceduli popisující „technická data“ řeky Dřevnice.

Dostupnost: po žluté (1,3 km) nebo modré (1,3 km) značce z rekreačního střediska Troják. Z modré značky se odbočí po neznačené cestě (ale ukazatel nás k prameni nasměruje) z hřebene trasy směřující z Trojáku směrem na Hostýn. Také je možnost zaparkovat vozidlo u poslední pravotočivé zatáčky pod Trojákem (směr od Zlína) a dojít 300 m pěšky k prameni.

HLavní partneři