Inzerce
DomůKašavaNa koštěti z Neubuzi přes Kašavu až na Podkopnou Lhotu

Na koštěti z Neubuzi přes Kašavu až na Podkopnou Lhotu

Neubuz, Kašava, Podkopná Lhota – Fenomén pálení čarodějnic, velmi starý a stále oblíbenější lidový zvyk, včera zaplavil region křížem krážem. A tak nezbylo, než vzít to v poslední dubnové odpoledne pěkně popořadě. Na koštěti a s fotoaparátem.

K vidění toho bylo opravdu mnoho. Nádherně připravené vatry, kotle všemožných lektvarů, čarodějných gulášů… Nechyběla spousta soutěží o ceny v podobě různých dobrot.  Kostýmy všech čarodějnic i malých čarodějů byly tentokrát obzvlášť nápadité a vyvedené. Jak je dobrým zvykem, na všech místech se konal i bohatý doprovodný program.

A tak v Neubuzi předvedly šikovné děti ze slušovické školky i neubuzské školy svá čarodějnická vystoupení. V Kašavě se představilo psí spřežení aljašských malamutů, či parádní psí agility show. V  rozkvetlými stromy ověnčeném areálu Myslivecké chaty na Podkopné Lhotě hrála rovnou živá hudba a vyhrávalo se i v tombole…

Kromě Neubuzi, Kašavy a Podkopné Lhoty jsme 30. dubna navštívili také Pálení čarodějnic ve Štípě (více zde) i tradiční první venkovní zábavu – Pálení čarodějnic na hřišti ve Hvozdné (více zde).

HLavní partneři