Inzerce
DomůNovinkyCantiamo rozeznělo slušovický kostel svým prvním koncertem

Cantiamo rozeznělo slušovický kostel svým prvním koncertem

CANTIAMO, nebo také Schola rodičů a dětí, měla po svém ročním působení i svůj první koncert. Páteční událost ve slušovickém Kostele Narození sv. Jana Křtitele byla vyústěním předchozího víkendového soustředění na sv. Hostýně.

Toto neprofesionální hudební těleso, které se svým zpěvem zapojuje především při nedělní liturgii, se tentokrát skutečně „zasoustředilo“ a nacvičilo společně zhruba deset (ne zrovna jednoduchých) písní k oslavě Boha, z nichž dvě patřily v interpretaci dětem, jedna pak maminkám a starším dívkám a k ostatním se přidaly i mužné hlasy tatínků.

Zpěv byl doprovázen kytarami a baskytarou, ale v některých písních zazněly i klávesy a housle, avšak ojedinělým prvkem byl příjemný „dešťový šum“, který vydávala dešťová hůl, pro tuto příležitost pořízena, jejíž zvuk krásně doplnil především pomalé písně.

Tuto partu spojuje především jednotná víra, přátelství, nadšení pro zpěv a muzicírování. Jejím členům nechybí dobrá nálada i patřičná dávka humoru.

K běžnému nácviku se schází zpravidla každých čtrnáct dní, kdy v sobotu trénují a v neděli pak své nacvičené „kousky“ interpretují při mši sv. v kostele. Nejsou žádnou uzavřenou skupinou, takže noví členové jsou srdečně vítáni!

Za Cantiamo Kateřina Oškerová Machovská

HLavní partneři