Inzerce
DomůNovinkyJubilejní páté Jahodové hody. Letošní knedlíkový král má slušné vychování

Jubilejní páté Jahodové hody. Letošní knedlíkový král má slušné vychování

Jubilejní pátý ročník gurmánsko-zábavné akce s příznačným názvem Jahodové hody uvítala v sobotu 13. června horkem rozpálená sokolská zahrada ve Slušovicích.

Tradiční prodej jahod, jahodových knedlíků, palačinek a dalších jahodových dobrot doplnily na prostranství za novou sokolovnou stánky s cukrovinkami či farmářskými produkty. Hitem dne byla ledová tříšť, nebylo divu – takovou „výheň“ ještě červnová jahodová slavnost ve Slušovicích nezažila.

Opravdu pestrá byla také nabídka atrakcí pro nejmenší. Pořádající slušovický nadační fond pro ně připravil nejen soutěže o ceny, děti si mohli například „vyzpívat“ omalovánky, ale také velkou trampolínu či skákací hrad. Nebývalý zájem u dětí vzbudila i obří nafukovací skluzavka v rohu sokolské zahrady.

Mediálním partnerem akce bylo opět rádio Kiss Publikum a tak pod stanem se zvučící technikou bavil svými hláškami i samotným moderováním Vlasťa Macík.

S blížící se dvanáctou hodinou a především s vzrůstajícím horkem rostly obavy, zda tradičně hlavní součást Jahodových hodů – soutěž v pojídání jahodových knedlíků, najde vůbec dostatečný počet odvážlivců ochotných v náročných podmínkách absolvovat vlastní závod.

Slušovjané se však nenechali zahanbit a k závodu se nakonec přihlásil dostatečný počet šestnácti „strávníků“. Překvapil především slušovický Milan Sousedík, který v letošním zkráceném limitu deseti minut spořádal celkem 30 knedlíků, tedy přesně tolik, co loňský vítěz Martin Kapusta v čase o pět minut delším (více zde)nada. Letošní jahodový král navíc prokázal i slušné vychování když svou poslední dávku knedlíků dojedl – talíř po něm zůstal prázdný, jak se sluší a patří…  Šestnáct knedlíků, kterými v deseti minutách a s úsměvem na rtech vyhrála ženskou kategorii Michaela Dřevikovská, také stojí za uznání.

„V dnešním horku dvakrát víc děkuji všem pomocníkům za práci a především návštěvníkům, že přišli v tak hojném počtu,“ poděkoval na závěr Antonín Novák z Nadačního fondu pro rozvoj a podporu Slušovic. „Za obětavost patří dík i všem vystupujícím dětem z různých slušovických kroužků a skupin,“ pokračoval. „Jahůdkové vystoupení dětí Z MŠ Sluníčko bylo dnešní slavnosti navíc jak na míru dělané. Zdá se mi neuvěřitelné, že první Jahodové hody jsme tu ve Slušovicích uspořádali už před pěti lety. A nekončíme. I rádio Kiss Publikum už dnes přislíbilo účast na příštím ročníku akce“, dodal Antonín Novák.

HLavní partneři