Inzerce
DomůNovinkySokolská zahrada potřetí oranžová. Konaly se dýňové slavnosti

Sokolská zahrada potřetí oranžová. Konaly se dýňové slavnosti

Slušovice – Zima a větrné počasí udeřily na 3. ročníku Dýňových slavností plnou silou. Přesto byla návštěva velmi slušná, a kdo přišel, rozhodně nelitoval.

Pro děti, ale i dospělé bylo i tentokrát připraveno několik stanovišť, které mohli libovolně obcházet.  Nejen nejmenší, ale i jejich rodiče si oblíbili již tradičně nabízenou podzimní dýňovou dílničku, třpytkové tetování, vizážistický koutek pro maminky či florbalový koutek. Novinkou byla letos výroba odznáčků dle vlastního návrhu a lukostřelba. „Charismatické bubeníky ze spřáteleného Afrobandu MoNimba –Rytmus pro život, již nemusíme představovat. Považujeme je za naše členy, a stali se tradičním tahákem dýňových slavností. Bez nich to prostě nejde. Stačí se podívat na nadšené vysmáté tváře dětí a všech dospělých, kteří kolem bubeníků udělali kruh a společně vytvářeli pěkné hudební dílo a společenství,“ popsala hlavní bod programu Marta Hefková z pořádajícího Slušovjánku.

Se zimou pořadatelé tentokrát počítali.  „Předpovědi počasí se výjimečně trefily,“ usmívá se Marta a dodává – „pojistili jsme se pořádnou dávkou dobrého voňavého punče v alkoholické i dětské verzi, kterého bylo ale i tak málo a bylo třeba v průběhu dovařit nový. Rychle ubývala i horká dýňová polévka, která zahřála nejedny ruce a bříška.“

Silnou stránkou Slušovjánku je podpora a pomoc maminek a skupiny přátel, která se i tentokrát projevila velkým množstvím výtečných dobrot od hospodyněk, které je pro dobrý účel napekly ve svém vlastním čase. „Bez těchto našich přátel by naše akce nebyly takové, jaké jsou, a my si jich velmi vážíme. Akce Slušovjánku stojí z velké části na těchto lidechDěkuji zároveň všem našim skalním příznivcům za podporu a návštěvu i ve studeném počasí,“ vyjádřila dík za celý Slušovjánek závěrem Marta Hefková.

Výtěžek z dýňových slavností bude použit na další připravovanou akci pro děti, kterou bude setkání s Mikulášem na slušovském náměstí v sobotu 5. prosince.

HLavní partneři