Inzerce
DomůNeubuzJarní skřivánek. Děti ze Všeminy, Veselé a Neubuzi soutěžily na Apríla v...

Jarní skřivánek. Děti ze Všeminy, Veselé a Neubuzi soutěžily na Apríla v recitaci i zpěvu

Ve středu 1. dubna pořádala Základní škola v Neubuzi recitační a pěveckou soutěž „Jarní skřivánek“. Tradičně se k ní připojili také žáci z okolních malotřídních škol z Veselé a Všeminy. Konkurence malých zpěváků a recitátorů byla velká.

 Celá akce probíhala v kulturní místnosti obce Neubuz, a proto zde nemohli chybět ani její zástupci. „V porotě jsme například přivítali starostu obce Veselá, pana Juříka, paní starostku Zábojníkovou i pana místostarostu Dubovského z Neubuze,“ představilaporotu Petra Výchopňová, ředitelka školy v Neubuzi a sama zároveň porotkyně a moderátorka soutěže.

Na úvod si všechny děti společně zazpívaly a rozhýbaly těla. Pak už začala soutěž v recitaci a zpěvu. „Porotců bylo celkem šest a neměli při hodnocení vůbec lehký úkol. Všichni soutěžící byli skvěle připraveni a moc se snažili. Děti si navzájem srdečně fandily a Apríla si myslím všichni náramně užili. Všichni dohromady jsme si odnesli krásné kulturní zážitky. Všem dětem za vzornou přípravu musím poděkovat,“ shrnula zdařilý průběh recitačně-pěveckého klání ředitelka neubuzské školy.

HLavní partneři