Inzerce
DomůJasennáŽivý Betlém v Jasenné. Vánoční příběh na vlastní oči

Živý Betlém v Jasenné. Vánoční příběh na vlastní oči

Evangelický sbor v Jasenné připravil na neděli 20. prosince představení Živého Betléma. V krásném prostředí okolí Evangelického kostela shlédnul početný zástup návštěvníků z Jasenné i okolí vánoční příběh na vlastní oči.

„Živý betlém tu pořádáme už snad po deváté,“ sdělila portálu Horní Podřevnicko Radka Včelná, organizátorka akce a především farářka Evangelického sboru v Jasenné. „Kromě Evangelického sboru zde dnes vystupují soubory Portáš a Vizovjánek, vše doprovází dechová hudba Liptálanka z Liptálu. S pořádáním akce nám pomáhá také hromada dobrovolníků. Dobročinného jarmarku, který je součástí odpoledne, se účastní vizovický DotekDiakonie ze Vsetína, své výrobky zde prodávají také děti ze Základní školy v Jasenné. Vlastní produkty nabízejí i místní výrobci medu, sýra či perníků,“ dodala Radka Včelná.

Hlavní role vánočního příběhu se skvěle zhostila nedávno narozená holčička rodičů Bernátíkových z Jasenné. „Jmenuje se Sabinka a je jí pět měsíců,“ pochlubila se krásnou dcerkou v roli Ježíška paní Bernátíková, toho odpoledne panna Marie. Sabinka si Ježíška skutečně užívala, a davem obdivovatelů, kteří si betlém s jesličkami fotili či ho jen tak obdivovali, se nenechala vůbec rušit.

HLavní partneři