Inzerce
DomůNovinkyZázračný Václav Hudeček zahrál i s Martinem Hrochem ke 100. výročí Československa

Zázračný Václav Hudeček zahrál i s Martinem Hrochem ke 100. výročí Československa

Slavnostní večer ke 100. výročí vzniku Československa připravilo Město Vizovice a Římskokatolická farnost na pátek 19. října. Na výjimečném koncertu, který se konal v kostele sv. Vavřince a předcházela mu bohoslužba za vlast a svobodu, zahráli světoznámý houslista Václav Hudeček, sólista prestižních světových orchestrů, spolu s hvězdou mladé cembalové generace Martinem Hrochem.

„Program, který jsme sestavili, je složený převážně z barokní muziky, protože právě do chrámu se tato hudba nesmírně hodí. Právě proto, že barokní skladatelé hudbu zrovna pro tato prostředí komponovali.  Počítali i s tím dozvukem, s tou akustikou chrámu, takže barokní muzika zní rozhodně lépe tady v kostele než třeba v kulturním domě, kde je akustika suchá,“ vysvětlil Václav Hudeček volbu repertoáru pro vizovický slavnostní večer.

Houslový virtuóz i veleúspěšný cembalista sklidili ve Vizovicích zasloužený aplaus ve stoje a po koncertu i mnoho osobních vyjádření chvály, vděku a úcty. K publiku velmi zdvořilý a milý Václav Hudeček si rovněž pochvaloval vřelé vizovické přijetí.

 

HLavní partneři