Inzerce
DomůVšeminaVšeminské slavnosti: z Hošťálkové přiletěli dravci, až z Brdíkova klaun

Všeminské slavnosti: z Hošťálkové přiletěli dravci, až z Brdíkova klaun

První srpnová sobota patřila na hřišti TJ Sokol Všemina každoročním Všeminským slavnostem. Poutavý program, ve kterém nebylo od odpoledne až do noci prázdného místa, přinesl zábavu i poučení pro všechny generace. Orientován byl však především pro děti. Radostný shluk kolem klauna Brdíka, zájem nejmenších o bezprostřední kontakt se sovou či poštolkou ze Záchranného centra v Hošťálkové či valná dětská hromada uprostřed pěnové show, to jen potvrdily.

Dění na všeminském hřišti se točilo významně  i kolem místních hasičů: děti si zahrály hasičskou soutěž Soptíkův víceboj, ovace sklidil i dokonalý požární útok mladých hasičů. Mimochodem: zdejší spolky se každoročně zřetelně podílejí na zdárném chodu akce. Všeminské hasičky jsme třeba viděli kmitat ve velkém stanu z občerstvením, zatímco na jiném konci fotbalového trávníku smažili turisté i s turistkami TJ Sokol Všemina langoše. O kus dál jejich kolegové točili pivo.

Regionální duch akce potvrdila i účast fenomenálního Martina Bořuty z nedaleké Podkopné Lhoty. Jeho řezbářská podívaná, při které z kusu stromu vyrůstá přímo před zraky diváků umělecké dílo, je pokaždé oslavou Martinovy šikovnosti, talentu a píle.  Zájem byl i o nablýskanou soutěžní Škodovku Romana Kresty či neplánovanou návštěvu policistů, kteří především nadšeným dětem představili svůj vůz i kompletní vybavení policejní hlídky.Večer pak v podání souboru Boca Fuego vystřídala pěnovou show pro změnu show ohňová a zábava se skupinou Clera.

HLavní partneři