Inzerce
DomůNovinkyVideo: Cestoskop. Vizovice pohledem zahraničního novináře

Video: Cestoskop. Vizovice pohledem zahraničního novináře

Město Vizovice je dalším místem, které se v rámci pořadu CESTOSKOP rozhodl Karlos Gonzáles detailně prozkoumat. Nejenže jeho kořeny sahají právě na Valašsko, ale, jak sám říká, Vizovice mají svým návštěvníkům i obyvatelům hodně co nabídnout.

Cílem pořadu Cestoskop (pro Regionální Televizi) je představit české regiony očima zahraničního novináře a přispět tím k rozvoji cestovního ruchu. Moderátorem unikátního projektu je Carlos González, který je současně zahraničním korespondentem největší Latinskoamerické televize.

V zajímavé video mozaice z široké kotliny pod Vizovickými vrchy uvidíte mimo jiné předsedu místního sboru dobrovolných hasičů Jana ŠtalmachaLudmilu Kalivodovou, lidovou tvůrkyni Vizovického pečiva, Vizovjánek, soubor valašských písní a tanců či Janu Kudelovou, vedoucí „Distillery Landu“ ve vizovické likérce R. Jelínek.

Ve vizovické čokoládovně pak potkal Karlos paní vizovickou místostarostku Alenu Hanákovou, která mu zasvěceně povyprávěla nejen o dokončených i plánovaných projektech města pod Janovou Horou, ale i tajemných pověstech a příbězích spojených se zajímavými zákoutími Vizovic. Cetsoskop samozřejmě nemohl minout vizovický zámek a jeho kastelánku Janu Pluhařovou. Regionální reportáž dále pokračuje místní sklárně, kde své umění předvedl umělecký mistr sklář, pan Jindřich Obšívač, o vizovské Sokolovně pro změnu pohovořil Libor Sommer, projektant obnovy vnějšího pláště zdejšího architektonického skvostu.

Na závěr videoreportáže nechybí ani ti nedůležitější, místní patrioti. A tak o samozvaném parlamentu promluví vizovjané tělem i duší – dráteník Pavel Adamec či jeho samotný předseda, muzikant a fotograf, „kmocháček“ Vladislav Jurčák.

HLavní partneři