Inzerce
DomůNovinkyVizovice rozsvítily vánoční strom. I se spoustou novinek

Vizovice rozsvítily vánoční strom. I se spoustou novinek

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se ve středu 9. prosince konalo ve Vizovicích. A stejně jako loni, se akce stala součástí celorepublikové události „Česko zpívá koledy“.

Koledy včera na vizovickém náměstí nezpíval jen soubor Canticum Camerale pod vedením vizovského Miroslava Hromádky, ale také stovky přihlížejících diváků. Občané dokonce od zástupců města dostali texty, aby se mohli do zpívání zapojit v plné síle. „A nerozdáváme tu dnes jen texty ke koledám,“ popisuje pro portál Horní Podřevnicko Jiřina Trlicová z Domu kultury ve Vizovicích. „Zdarma jsou tu také vánoční perníčky, punč v alko i nealko podobě. Děti, které koledy zpívají, zase dostávají pitíčko, které jsme obdrželi od Deníku, který program Česko zpívá koledy celorepublikově organizuje. Stejně jako minulé roky vidíte vedle vánočního stromu vyřezávaný betlém, který pro tuto příležitost zapůjčuje paní Alena Hanáková.  Autorem i spolumajitelem tohoto výtvarného skvostu je místní řezbář Luboš Jaroněk .“

„Máme tady však i úplné novinky,“ pokračuje Jiřina Trlicová.  „Světla i baňky a další ozdoby na vánočním stromě vizovického náměstí jsou letos úplně nové. Stejně jako lávka, vedoucí k vánočnímu stromu s betlémem. Novinkou je také ozdobení kašny, na které si v dnešní sváteční večer spousta přítomných zapálila svoji symbolickou vánoční svíčku.

HLavní partneři