Inzerce
DomůNovinkyMontiho čardáš ve Vizovicích. Cigánski Diabli se vrátili

Montiho čardáš ve Vizovicích. Cigánski Diabli se vrátili

Houslový virtuóz Štefan Banyák, cimbálový kouzelník Ernest Šarközi, klarinetový mistr Zoltán Grunza či krásná zpívající violoncellistka Silvia Šarköziová. Kapela fenomenálních „Gypsy Devils“ se dvou a půl letech vrátila do vizovického kulturního domu, aby temperamentní hudbou rozpálila publikum.

Barevná směsice nejen cikánských písní, ale i světové klasiky či jazzu zabalené v cimbálovém hávu, několikrát zvedla aplaudující posluchače ze sedadel.

Cigánski Diabli je název jedinečného uskupení hudebníků, kteří od roku 1991 dokázali to, co se ve střední Evropě málokomu podařilo. Orchestr je odbornou veřejností považován za jeden z nejlepších orchestrů v kategorii Etno a World Music na světě a je velmi příznivě přijímaný i širokou veřejností, doma i v zahraničí.
Cigánski Diabli přináší originální díla, odvážná aranžmá, neobvyklé hudební kombinace a novou image. Tradici obohatili svými sólovými hudebními projekty a spoluprací s dalšími symfonickými orchestry, kde mistrovsky spojují folklórní muziku s ostatními hudebními žánry (jazz, etno, flamenco) a doplnili je výjimečnou virtuozitou, která je neodmyslitelnou součástí uměleckého projevu Cigánských „Ďáblů“.

HLavní partneři