Inzerce
DomůNovinkyKoncert k 70. výročí Sdružení dechového orchestru mladých ozdobili Petr Kolář i...

Koncert k 70. výročí Sdružení dechového orchestru mladých ozdobili Petr Kolář i vizovický Fleret

Třetí adventní neděle je čas na uctění sebe sama, svých schopností a síly. Shodou okolností na tento den připadl i výroční koncert Sdružení dechového orchestru mladých ze Zlína. 70 let trvání „dechovky mladých“ si opravdu zaslouží oslavit její schopnosti, sílu celku a uctít všechny, kteří se na tomto významném mezníku podíleli.

Dechovka mladých, ač letos slaví 70 let, je stále mladá, úžasná a umí i překvapit. K oslavě svých narozenin si pozvala nejen skvělého zpěváka Petra Koláře, ale i dvorní valašskou kapelu Fleret. Samozřejmě nesměli chybět pamětníci, bývalý členové, ex-dirigenti, současné mažoretky či bývalé tanečnice, a hlavně parádní publikum a vyprodané Městské divadlo ve Zlíně.

Na skvělé výroční párty si Dechovka mladých zahrála spolu s Petrem Kolářem několik jeho největších hitů a dostalo se jí zpětně nejen poděkování za úžasný zážitek, ale vyseknutí obrovské poklony, že tak mladí lidé umí takhle dobře zahrát. Druhá část koncertu byla zasvěcena společným skladbám orchestru a kapely Fleret. Show, kterou všichni muzikanti vytvořili, plejáda kostýmů, vtipů a skvělé muziky, byla odměněna několikaminutovým potleskem a opětovným ujištěním profesionálních muzikantů, že ti mladí za nimi jsou úžasní.

Součástí koncertu byla samozřejmě i přehlídka všech mažoretkových skupin, které již 20 let nedílně patří do Sdružení dechového orchestru, a téměř 60 dívek ve věku od 4 do 18 let tak přineslo celé oslavě onu pověstnou nablýskanou třešničku na dortu.

Nezbývá než si zopakovat slova jednoho z bývalých dirigentů Dechovky mladých, p. Kozánka. Ten orchestru a všem jeho členům popřál, ať je život baví dál s takovou silou, jakou předvedli přímo v divadle. Ať je hudba jejich životní náplní a dokáží tak roznášet radost i mezi ostatní.

My tímto děkujeme za veškerá přání, která se k nám již dostala, za neustále se rozrůstající počet našich fanoušků a pravidelných návštěvníků koncertů, za neutuchající podporu nejen našich diváků, ale i Zlínskému kraji a Statutárnímu městu Zlín, bez jejichž finanční pomoci bychom nemohli existovat.

Alena Krčmářová, vedoucí mažoretek SDOM

HLavní partneři