Inzerce
DomůNovinkySvatomartinský trh ve Vizovicích. Sníh nepřišel, stovky lidí ano

Svatomartinský trh ve Vizovicích. Sníh nepřišel, stovky lidí ano

Nedělní dopoledne patřilo na vizovickém Masarykově náměstí tradičnímu Svatomartinskému trhu, pořádanému MAS Vizovicko a Slušovicko. K potvrzení o pravdě pranostiky bylo letos daleko, ale svatý Martin na bílém koni samozřejmě přijel, a s ním i dost možná rekordní návštěva lidí.

Pro návštěvníky akce, pořádané pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana, byly kromě obvyklých pochoutek, jako jsou frgály, domácí uzeniny, čokoláda nebo med, připraveny také novinky, mezi které patří mléčný karamel, fairtradové výrobky nebo čerstvý mošt. Na odbyt šlo mladé víno, velký zájem budily i stánky Farmy Tomšíčkovi či Tyčinek paní Malé.  Po celé dopoledne zpříjemňovala atmosféru Svatomartinského trhu cimbálová muzika Denica ze Zlína.

Přesně o půl 11 se na Masarykově náměstí objevil davem lidí očekávaný Martin na bílém koni. Letos s ním dorazily děti z Biofarmy Březová včele s vedoucí tamních jezdeckých kroužků Michaelou Bičovou. Po tradičním požehnání Svatomartinského vína, které Martin přivezl, zahrály také scénu z křesťanské legendy, ve které se rozdělil se žebrákem o svůj plášť.

HLavní partneři