Inzerce
DomůNovinkySkauti ze Slušovic již pošesté pilovali kožedělnou zručnost

Skauti ze Slušovic již pošesté pilovali kožedělnou zručnost

O víkendu 10. a 11. května proběhl ve skautské klubovně již šestý kožedělný kurz. Celkový počet účastníků byl symbolicky šest. Dva účastníci byli mladší 15 let a i přes své mládí si domů odnesli pěkné výrobky.

Vyrobili si dva náramky a dvě peněženky na drobné. Jedna byla jako dárek pro tatínka (s jeho monogramem) a druhá byla laděna do barev letošního mistra hokejové extraligy :). Další byl obal na deník pro maminku a kus kožené zbroje na ochranu předloktí. Ten se bude hodit 1. 11., kdy naše středisko pořádá dřevárenskou bitvu. Starší účastníci se pustili do větších projektů, z nichž se během víkendu sice nepodařilo žádný dotáhnout do konce, ale lákají svou originalitou. Velká peněženka, obal na deník a obal na notebook. Dokončil se projekt z minulého kožedělného kurzu a tím byl obal na elektronickou čtečku knih.

Další kožedělný kurz je naplánován na podzim. Pokud by byl ovšem zájem, mohl by proběhnout i dřív. Takže jestli se budete chtít naučit vyrábět takovéto praktické předměty, tak jste srdečně vítaní. Více informací na webu slušovických skautů www.slusovice.borec.cz

HLavní partneři