Inzerce
DomůNovinkyRockový festival Masters of Rock ve Vizovicích láká k netradičním svatbám

Rockový festival Masters of Rock ve Vizovicích láká k netradičním svatbám

Jeden z největších rock-metalových festivalů v České republice Masters of Rock láká i k netradičním svatbám. V posledních letech se stalo téměř tradicí, že minimálně jedna metalová veselka se v době konání festivalu ve Vizovicích uskuteční. Letos to jsou hned dvě. První se odehrála předposlední červnovou sobotu, další snoubenci si své „ano“ řeknou přímo v době Masters. A nebojí se ani „černého“ data. Lásku a věrnost si na vizovické radnici řeknou v pátek 13. července přesně ve 13 hodin.„Nedá se říct, že by takových svateb přibývalo. Ale je pravda, že loni byla jedna, letos máme dvě. I když jsou všechny netradiční a jedinečné, tak mají několik společných znaků – rockovou muziku, ženich, nevěsta i hosté jsou odění do černého, nevěsta má ještě červené doplňky, včetně svatební kytice z rudých růží,“ popsala starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Sedmapadesátiletí Iva a Jiří Koneční se na festivalu Masters of Rock seznámili v roce 2010. „Ani pro jednoho z nás to nebyla svatba první, a tak jsme ji chtěli prostě jinou. Vzhledem k tomu, že jsme se na Masters seznámili, tak volba byla jasná. Mé dcery ale žijí v zahraničí a jedna čeká dítě. I proto jsme zvolili datum před konáním letošního festivalu,“ řekl čerstvý novomanžel Jiří Konečný. A zavzpomínal, že jako svatební pochod chtěl od finských Nightwish skladbu Sleeping Sun. „Ale musel jsem cuknout, když si Iva postavila hlavu a spustili Arch Enemy Nemesis. Hostům se udělalo šoufl,“ zasmál se.

Letošní 16. ročník Masters of Rock se ve Vizovicích uskuteční od 12. do 15. července. Podle ředitele pořadatelské agentury Jiřího Darona se na festival chystá přibližně 25.000 lidí.

A i město Vizovice se stará o jeho co možná nejklidnější průběh. „Technické služby se podílí na úklidu města. Zajišťují umístění mobilních WC, přistavují větší počet kontejnerů, které se vyváží i v sobotu a neděli. Zaměstnanci se ve službách střídají a hned ráno vyráží do ulic,“ řekla starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Větší nasazení, než v jiné dny čeká například i na vizovické dobrovolné hasiče. Běžně se ve službách střídají po čtyřech, v době Masters of Rock je jich o dva víc. „Kromě držení požární hlídky objíždíme třeba i stanová městečka, kde dohlížíme, aby návštěvníci nerozdělávali oheň. Týden před začátkem festivalu v areálu kontrolujeme funkčnost hydrantů. Pokud jsou opravdu vysoké teploty, tak jsme připraveni vyjet a návštěvníky osvěžit,“ uvedl velitel jednotky SDH Vizovice Petr Smilek. A zároveň upozornil na jednu letošní novinku, která zvýší bezpečnost ve městě. Od pondělí 9. července bude platit zákaz vjezdu k hasičské zbrojnici. Při minulých ročnících si tam návštěvníci totiž zvykli nejen parkovat, ale na prostoru za ní i stanovat. „Což nám samozřejmě nejen v případě výjezdu výrazně zmenšovalo manipulační prostor a znepříjemňovalo práci. Nehledě na to, že není důvod, aby cizí osoby stanovali přímo za hasičskou zbrojnicí,“ poznamenal velitel jednotky.

Podrobné informace k organizaci festivalu i programu je možné najít na webových stránkách www.mastersofrock.cz.

HLavní partneři