Inzerce
DomůNovinkyPůlnoční ohňostroj započal slušovický rok 2016

Půlnoční ohňostroj započal slušovický rok 2016

Půlnoční ohňostroj, který v novodobých dějinách Slušovic patří k silvestrovským oslavám neodmyslitelně, odstartoval na sokolské zahradě nový rok 2016. V možná až překvapivě mrazivém počasí si impozantní pyrotechnickou show lidé užívali v ulicích města i za okny svých domovů.

Zástup slavících Slušovjanů dorazil také na samotnou sokolskou zahradu. Tam vše už od odpoledne připravoval ohňostrůjce Václav Bednařík z firmy FIREWORKS & PHOTO„Ohňostroj, který dnes celé Slušovice i okolí uvidí, stojí zhruba týden příprav,“ řekl portálu Horní Podřevnicko zkušený pyrotechnik, který silvestrovskou show pro Město Slušovice zajišťuje. „A tím to samozřejmě nekončí. Nějakých osm hodin zabere příprava a osazení před samotným konáním ohňostroje. Po něm je čekací doba třicet minut, než se může odpaliště a vše kolem uklidit. To trvá další tři hodiny,“ nastiňuje Václav Bednařík náročné řemeslo ohňostrůjce, které je navíc svázáno striktními pravidly poměrně přísné legislativy.

Za nádhernou osmiminutovou podívanou na půlnočně-novoročním slušovickém nebi však celá námaha stála. Ohňostroj s názvem „Nebe plné hvězd“ se líbil. K dobré atmosféře přispěli tradičně i zastupitelé Města Slušovice, kteří u Sokolovny nabízeli oblíbený půlnoční svařák. Starosta města Petr Hradecký nezapomněl občanům popřát vše nejlepší v novém  roce 2016. Poděkoval také místním hasičům, kteří jako každoročně na půlnoční ohňostroj dorazili „pracovně“, a tedy v plné požárnické výzbroji, aby zajistil bezpečný průběh oslav.

HLavní partneři