Inzerce
DomůNovinkyPrvní z šesti letošních dostihových dnů přinesl ve Slušovicích velkoplošnou obrazovku i...

První z šesti letošních dostihových dnů přinesl ve Slušovicích velkoplošnou obrazovku i proutěné překážky

Nedělním dostihovým odpolednem odstartovala na závodišti ve Slušovicích letošní sezona, čítající celkem 6 (!) dostihových dnů. Pořádající spolek Dostihy Slušovice letos připravil několik významných novinek.

„Velkoplošná obrazovka byla přijata dobře a s její přítomností počítáme i v budoucnu. Bylo zřejmé, že ji sleduje mnoho diváků, a to i těch, kteří viděli reálný průběh dostihu. Kvitován byl opakovaný záznam vždy po dostihu,“ sdělil portálu Horní Podřevnicko Zdeněk Karlach ze slušovického dostihového spolku. „Z hlediska samotných dostihů nás ovšem nejvíc potěšil kladný ohlas na proutěné překážky, které jsme sami navrhli a vyrobili. Méně potěšující byla absence sázek, i když na ní vinu neneseme. Těžko se návštěvníkům dostihů vysvětluje, že za tím nestojí naše, ale cizí neschopnost. Ale snad se blýskne na lepší časy, Jockey club už jedná o nápravě,“ dodal.

Sobotní odpoledne přineslo na legendárním dostihovém závodišti ve Slušovicích slunce i déšť.  Na programu bylo celkem devět dostihů (sedm rovinových a dva přes proutěnné překážky), v nichž hned čtyřikrát zvítězili zástupci němčické tréninkové centrály rodiny Vocáskových, přičemž rovinový hattrick díky triumfům se Zlatonkou, Bob Heartem a Linngarem slavil Beysim Ferhanov, zatímco vítězství s Kominikem na proutěnkách přidal jeho bratr Sertash. Ze dvou vítězství se radoval i trenér František Holčák a suverénní lídr jezdeckého šampionátu Lázně Poděbrady Cup žák David Liška si připsal letošní osmnácté vítězství. (Více o výsledcích jednotlivých dostihů zde).

HLavní partneři