Inzerce
DomůNovinkyKoření pro chuť i pro zdraví. Ve Vizovicích přednášel Petr Hába

Koření pro chuť i pro zdraví. Ve Vizovicích přednášel Petr Hába

Zaplněná kavárna Kulturního domu ve Vizovicích byla ve čtvrtek svědkem nevšední přednášky Petra Háby. Vizovický rodák zasvěceně hovořil například o úloze koření v medicíně i kuchyni starých Číňanů, Indů nebo středověkých Čechů.

Posluchači, z nichž především ženská část si nové poznatky poctivě zapisovala do svých poznámek, se také dozvěděli, co používala abatyše Hildegarda nebo to, jak lze koření použít v dnešní kuchyni i léčebných aplikacích. Účastníci besedy také mohli ochutnat nebo přivonět k 36 druhům koření.

„Velmi mne překvapil a zároveň potěšil zájem posluchačů tady ve Vizovicích,“ řekl po přednášce portálu Horní Podřevnicko odborník, který se zabývá nejen východní medicínou, ale třeba i pěstováním bylin z celého světa v našich zahradách (více zde). „Atmosféra tu byla velice příjemná a lidé byli velice pozorní. Zajímali se mimo jiné třeba i o recept na dlouhověkost podle moudrostí starých Číňanů či Indů. V dotaznících, které jsme tu rozdali, se pak ptali hlavně na prevenci nádorových onemocnění či aplikaci domácích bylin,“ dodal závěrem Petr Hába.

HLavní partneři