Inzerce
DomůNovinkyOstratský pivní festival zve k dobré zábavě už po osmé

Ostratský pivní festival zve k dobré zábavě už po osmé

Festival jakých není mnoho. V sympatickém areálu s krásnou dřevostavbou, na okraji malé vesničky Ostrata. V regionu každoročně startuje kýžené léto, čas prázdnin a dovolených. Protože se akce koná již příští pátek a sobotu (27. – 28. června), položili jsme Jiřímu Januškovi, jednomu z organizátorů pár otázek.

Ostratafest už je pojem. Jak tento festival vlastně vznikl?

Festival původně vznikl jako jednorázová akce. Na popud místních občanů, kteří nám tvrdili, že my mladí tu nejsme schopni nic uspořádat, přestože tady jsou vybudovány skvělé podmínky místního areálu. To nás nakoplo.

Takže motivace byla. Jak je to dávno?

Jiří Januška

Stalo se to před osmi lety. Takže letos z toho máme osmý Ostratský pivní festival!

Osm let, to už docela slušná historie. Které kapely, či hosté už za ta léta na Ostratafestu vystoupily?

 Vystoupila tady řada dobrých kapel regionálního charakteru, ale také hvězdy formátu Rudy z Ostravy, Miloše, Knora, Vizovického Fleretu či naposledy loni Tři Sestry Banditos, kapela, která je samotnými Třemi Sestrami uznaná jako nejlepší revival této kapely. Bylo jich ale samozřejmě více.

Taky čtu na plakátu Legendy se vrací. Vstup zdarma?

Ano jsem rád, že to zmiňuješ. Toto je totiž specialita našeho festivalu.  V pátek, kdy pravidelně festival začíná a kdy uvádíme i hlavní kapelu našeho festivalu je opravdu vstup zdarma. Tuto záležitost lidé pochopitelně kvitují a já musím touto cestou poděkovat našim každoročním sponzorům, bez kterých bychom podobnou nabídku návštěvníkům poskytnout nemohli.

Otázkou jsi uvedl Legendy se vrací. Letos se nám povedl, doufáme, mistrovský kousek. Pro posluchače a návštěvníky festivalu, kterým název kapely mnoho neříká, musím sdělit, že se jedná o skupinu naprosto špičkových hudebníků. V sestavě této kapely hrající pro dobrou náladu, nostalgické zavzpomínání i k tanci, naleznete brilantního kytarového mága Andonise Civopulose, Petra Šišku (prezidenta Akademie populární hudby ČR a výtečného moderátora), Romana „Izzy“ Izaiáše (charismatického lídra rockové skupiny Doga) a konečně Libora Pyška (bubeníka známého z mnoha jazzových seskupení). Legendy v Ostratě zahrají ve svém nezaměnitelném podání hity známé snad všem generacím – od PINK FLOYD, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Deep Purple, Status Quo, Erica Claptona, Eagles, ABBY, Bon Joviho, Slade po 4 Non Blondes, Lennyho Krawitze, Green Day či Bruce Springsteena.

Tak to je tedy doslova hudební nadílka. A co další program?

V pátek vystoupí kromě již zmiňovaných hlavních hostů také  DJ  Milan Březík, se svojí rockotékou.  Mimo jiné je to Ostratský  rodák a moc se na něj těšíme. V sobotu pak pokračujeme od 15:00 hodin diskotékou a soutěžemi pro děti. Druhým rokem se přijedou přestavit také veteráni ze Zlínského Jawa klubu. Dětem sneseme jako každý rok překvapení z nebe. Od páté odpolední pak přeladíme na sprtostonárodní písně a odrhovačky v podání kapely „Pňovičtí kanci“. Jejich harmoniky v kombinaci s ozembuchem jistě v podvečer naladí tu správou atmosféru.

S radostí musím uvést i legendární kapelu AKCENT, kterou se nám konečně podařilo do Ostraty dostat, a která zde tedy vystoupí poprvé. Celým dnem provede návštěvníky již osvědčený moderátor „Co – MATES“, který svým neotřelým způsobem uvede spoustu pivních soutěží o zajímavé ceny. Příznivci Ostratafestu budou opět vyzváni k přepití Ladě Abdula v „exování“ tupláku.

Vraťme se ale k samotnému názvu akce. Je to přece Ostratský pivní festival. Tak co pivo?Výběr zlatavého moku bude tradičně široký, odstupňovaný od „desítky“ po „čtrnáctku“ přes pivní speciály. Objeví se tu značky jako Šumavský kout, Černá hora, Vysoký Chlumec, Lobkowicz, Klášter, Rychtář či Hrádek.  Po pár pivech jak známo vytráví. I v tomto neponecháváme nic náhodě. Pro návštěvníky budou v dostatečném množství a té nejlepší kvalitě připraveny např. halušky s kysaným zelím, česnekové klobásy, steaky, grilovaný sýr, uzená kuřata, langoše a další dobroty.Jiří děkujeme za rozhovor a přejeme hodně spokojených návštěvníků, nejen v tomto ročníku Ostratafestu.

HLavní partneři