Inzerce
DomůNeubuzNeubuzí prošel masopustní průvod. Dobový policista dělal namátkové kontroly

Neubuzí prošel masopustní průvod. Dobový policista dělal namátkové kontroly

Obcí Neubuz prošel masopustní průvod. Tradice období oslav a hodování mezi dvěma postními dobami je, zdá se, v této malebné obci přímo sousedící se Slušovicemi pevně zakořeněna.

Průvod byl jaksepatří veselý. Nechyběl medvěd voděný myslivcem, na historickém požárním voze neubuzských hasičů vyhrávala kapela.

 „Novodobou historii oslav masopustu jsme začali snad už někdy před patnácti lety“, řekl portálu Horní Podřevnicko řidič historického hasičského vozu. „ Pravidelně takto procházíme obcí, abychom se večer znovu sešli, pochovali basu a dobře se pobavili u masopustní zábavy,“ dodal.

Lidé byli v Neubuzi štědří a maskovaný průvod odměňovali voňavými koblihami, ještě voňavější slivovicí a jinými dobrotami.

Policista, který namátkově „zkontroloval“ několik aut, měl u řidičů také pochopení. Na červenou plácačku vesměs reagovali s úsměvem a zastavením. Drobným příspěvkem pak přispěli do pokladničky neubuzských hasičů. Uprostřed dědiny pro změnu nabízela své služby uklizečka.

Masopustní průvod měl i mezinárodní účast. „Motýl Emanuel je vlastním jménem Luis a pochází z Dominikánské republiky. Ve Zlíně studuje na univerzitě,“ pochlubila se maková panenka svým exotickým karnevalovým partnerem.

HLavní partneři