Inzerce
DomůNovinkyStart a cíl Penzion Kopná. Druhou Lhostkou 25ku ovládl Milan Zvonek

Start a cíl Penzion Kopná. Druhou Lhostkou 25ku ovládl Milan Zvonek

Je to rok, co se motoristická rodina Minaříků rozhodla přidat ke svým oblíbeným rally podnikům také jeden cyklistický závod horských kol. Druhý ročník Lhotské 20ky se ale jel už jako Lhostká 25ka.

V cíli u Penzionu Kopná se po hodině a osmi minutách objevil jako první a luxusní hodinky tak získal Milan Zvonek.

„Trať jsme letos o cca 7 km protáhli, někteří závodníci loni namítali, že se jedná spíše o sprint,“ popisuje změny po prvním ročníku pořadatel Josef Minařík z Rallysprint  Klubu Podkopná Lhota a dodává: „přibylo také náročnějších stoupání i prudkých sjezdů. Na jednom z nich jsem měl defekt – poprvé v životě,“ směje se Josef Minařík, který tak vlastní závod nedojel.

Že byla letos trať náročná, potvrzuje i Daniel Volčík , který na závodech reprezentoval spíše rekreační závodníky. „ Měl jsem pocit, že některé sjezdy ještě byly náročnější, než samotná stoupání před nimi“, řekl. Dan Volčík, známý spíše jako bubeník rockové kapely Premier, měl však také svůj prim. Z koncertu v jižních Čechách se vrátil v šest hodin ráno – přesto si závodění nenechal ujít.

„Rád bych poděkoval za fakt super závod,“ shrnul závěrem Břetislav Sovják, vítěz kategorie Class III mužů nad 50 let. „Trať akorát, ne moc dlouhá na konec sezony, ale ani zase jednoduchá, značení v pohodě, pořadatelé na křižovatkách, a hlavně pak to příjemné zázemí s dobrým jídlem a děvčata ochotná, příjemná. I mí kamarádi, co se mnou přijeli, si všechno moc pochvalovali,“ dodal Břetislav Sovják.

HLavní partneři