Inzerce
DomůNovinkyRekordně početný lampionový průvod prošel Slušovicemi

Rekordně početný lampionový průvod prošel Slušovicemi

V pátek 1. listopadu se ve Slušovicích konal lampionový průvod. Sraz byl v 17:30 na náměstí u kostela a již v pět hodin dával shromážděný dav tušit, že letos se dětí, rodičů a prarodičů s lampiony sejde opravdu hodně.

Krátce po půl šesté se vydal průvod ulicí Osvoboditelů směrem k hospůdce u Tonka, aby se pak ulicí Příkrou a malou otočkou na protějším kopci vrátil do centra Slušovic, na sokolskou zahradu.

V cíli průvodu vládla všeobecná spokojenost. „Taková účast tu na průvodu nebývala ani v dobách, kdy byl ještě povinný“, usmívá se starší paní, obyvatelka Slušovic, a popíjí přitom pořadateli připravený punč.  Nejen horký punč, ale i čaj a pro děti připravené balíčky čekaly účastníky průvodu.

Vrcholem večera bylo vystoupení ohňové show skupiny Immortalis, velkolepé show, která v příhodných prostorách večerní sokolské zahrady potěšila dvojnásob. Účastníci průvodu tak viděli v akci plivače ohně, hořící řetězy, tyče, ladné pohyby ohnivých vějířů. To vše doplněno dokonale sehranou choreografií.  Celá akce byla zakončena zábavným soutěžením o drobné laskominy.

Za zdařilý večer patří poděkování pořádajícímu Nadačnímu fondu pro rozvoj a podporu Slušovic, dále městu Slušovice, a samozřejmě slušovickým dobrovolným hasičům, kteří kromě ohňové show zabezpečili také bezpečný průchod průvodu městem.

  • Další články
  • Foto

HLavní partneři