Inzerce
DomůNovinkyJubilejní Kopná se hlásí o slovo

Jubilejní Kopná se hlásí o slovo

Slušovice, Podkopná Lhota – Nezadržitelně se přiblížil termín třetího podniku osmidílného seriálu Mistrovství ČR ve sprintrally 2012, kterým bude jubilejní 20. ročník IMPROMAT Rallysprint Kopná. Nejoblíbenější domácí rallysprintový podnik se uskuteční v termínu 11. – 12. května s centrem opět ve Slušovicích u dostihové dráhy.

Informace o 20. ročníku populární soutěže

Agilní pořadatelé z Rallysprintu Klubu AČR v Podkopné Lhotě pozvali na letošní start jubilejního ročníku všechny dosavadní vítěze z předchozích ročníků.

Motoristická rodina Minaříků z Podkopné Lhoty pořádala úvodní ročník populární Kopné v roce 1992 a tehdy se soutěž jela jako volný podnik na závěr soutěžácké sezony. Zanedlouho se stal pevnou součástí českého šampionátu v jednodenních rally a každoročně se těší velkému zájmu diváků. Jubilejní dvacátý ročník Impromat Rallysprintu Kopná proběhne v sobotu 12. května 2012 a pořadatelé opět připravili soutěž tzv. na pětníku. „Vycházíme z osvědčeného schématu z předchozích let. Centrum soutěže je umístěno opět v rozlehlých prostorách dostihové dráhy ve Slušovicích, kde najdeme ředitelství rally, servisní zonu, technickou i administrativní přejímku. Do itineráře soutěže se vrátila tradiční rychlostní zkouška Májová, která se pojede v opačném směru než při letošní barumce,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Impromat Rallysprint Kopná.

Celkem trať letošní Kopné měří 191 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 78 km.

Vedle Májové se pojedou erzety Kameňák, Kopná a Raková, přičemž letos je vynechán úsek ze Slušovic do Hvozdné. „Soutěžící čeká náročná technická trať, která dokonale prověří jejich schopnosti a připravenost techniky. Náročný úsek Kameňák jedeme v podobě, která se jela před dvěma lety. Start je v části Pod Oklukem v Hutích nad Rusavou, odtud se dostaneme do Vlčkové a poté nahoru po úseku Podhoran až do Držkové. Třetí úsek je klasika v podobě Kopné. Letos bude ztížena tím, že od rozcestí v horní části obce Trnava probíhá rekonstrukce vozovky a komunikace zde vede pouze v jednom jízdním pruhu. Raková se jede letos v protisměru, startujeme ve Vizovicích a cíl je nad benzinkou u Slušovic,“ upřesnil Josef Minařík, který si pochvalu výbornou spolupráci s Městským úřadem ve Slušovicích.

 Samotný start i cíl rallysprintu je umístěn na náměstí ve městě. První posádka se vydá na trať v 9 hodin dopoledne, v cíli je první vůz očekáván v 16.14 hodin.

Pořadatelé Kopné kontaktovali všechny předchozí vítěze a pozvali je na aktivní účast v letošním jubilejním ročníku. Nicméně řada jezdců už aktivně nezávodí, a tak účast Stanislava Chovance nebo Itala Enrica Bertoneho je málo pravděpodobná. „Uvidíme, kteří vítězové se objeví ve Slušovicích, někteří z nich nám už přislíbili účast. Určitě přijede Roman Kresta, Josef Peták, Jaromír Tarabus a další,“ pověděl ředitel rallysprintu.

Vedle rallysprintového šampionátu se soutěž započítává i do K4 Poháru České republiky v rally. Propustnost tratě činí celkem 120 vozů, přihlášku pro soutěžící najdete na webové stránce www.autosport.cz . V nejbližších době bude schválen časový harmonogram a před schválením od Federace automobilového sportu AČR jsou rovněž i zvláštní ustanovení. Další informace najdete v příštích tiskových zprávách.

HLavní partneři