Inzerce
DomůNovinkySlušovice rozhodly o zisku poháru mikroregionu 5 vteřin před koncem při hře...

Slušovice rozhodly o zisku poháru mikroregionu 5 vteřin před koncem při hře bez brankáře!

IV. HOKEJOVÝ TURNAJ O PUTOVNÍ POHÁR MIKROREGIONU SLUŠOVICKO – FOTOREPORTÁŽ ZE ZÁPASŮ V PSG ARÉNĚ VE ZLÍNĚ I SLAVNOSTNÍHO VYHLÁŠENÍ VE SLUŠOVICÍCH

Bylo patnáct vteřin do konce rozhodujícího zápasu mezi hokejovými týmy Slušovic a Kašavy. Slušovice v tu dobu už hrající v šesti a bez brankáře si vzaly oddechový čas. Stav 2:0 pro slušovický tým v tu chvíli znamenal jediné. Titul získá Kašava. Hráči skáčou na led, buly v obraném pásmu Kašavy, přihrávka jedna, druhá, následuje střela, kterou brankář Červenka vyráží a dorážka slušovických do prázdné brány. V turnaji vítězí Slušovice! Kašavjané a Slušovjané napsali příběh jak z olympiády.

A nejen oni, vždyť ještě nedlouho před koncem turnaje byla ve hře o hokejový Pohár Mikroregionu Slušovicko i Březová, která nakonec brala nádherný bronz. V České republice unikátní sportovní klání mělo vůbec skvělou úroveň a v čase projevuje vzestupnou tendenci kvality a sportovních výkonů, což potvrdil při večerním vyhlášení ve slušovické Nové sokolovně i extraligový rozhodčí Radek Husička. Příjemným zpestřením slavnostního večera ve Slušovicích byla i osobní účast hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, který nad celým turnajem převzal záštitu. Jako patriot z nedávné hokejové bašty Vsetína měl rozhodně hráčům co říct a jeho účast tak nebyla zdaleka formální.

Sportovní nasazení a někdy až buldočí touhu po vítězství vystřídalo při společném večeru týmů čisté přátelství a skvělá zábava, která se za doprovodu rockové kapely Focus hodně protáhla.  

Za férovou hru, výdrž a sportovní nasazení patří poděkování hráčům i činovníkům obcí Slušovice, Kašava, Březová, Podkopná Lhota/Trnava, Všemina a Veselá. Velký dík také všem sponzorům, dále pořádajícímu Mikroregionu Slušovicko a Nadačnímu fondu pro rozvoj a podporu Slušovic, v čele s neúnavným tahounem celé akce Tondou Novákem. Ten slíbil do dalších ročníků některé novinky, které by například měly turnaj více zpřístupnit i hráčům z obcí, jež třeba nemohou složit celý tým. Necháme se překvapit a každopádně se budeme těšit!

HLavní partneři