Inzerce
DomůNovinkyHasičský den v Zádveřicích. Nočního závodu se zúčastnil rekordní počet družstev

Hasičský den v Zádveřicích. Nočního závodu se zúčastnil rekordní počet družstev

Sobota 11. června patřila v Zádveřicích hasičům. Program začal ve 14 hodin pohárovou soutěží mladých hasičů s účastí celkem 14 družstev. Po krátké pauze se v podvečer přestavilo sedm družstev hasičů nad 35 let a vyvrcholením celého dne byl VI. ročník noční pohárové soutěže mužů a žen O pohár starosty obce startující ve 22 hodin.

„Letošní ročník nočního závodu se může z dosavadních soutěží u nás v Zádveřicích pochlubit nejvyšším počtem startujících družstev“, spokojeně konstatoval jeden z pořadatelů Hasičského dne Tomáš Štefanec a vzápětí dodal, že se do Zádveřic sjela opravdu silná konkurence nejenom z blízkého okolí, ale přijely i týmy ze Vsetínska a Kroměřížska. „Celkem přijelo 46 týmů, z toho 34 v kategorii mužů a 12 v kategorii žen“, potvrdil starosta sboru Vladimír Jurča. Všichni závodníci se snažili předvést co nejlepší výkony, někomu se to podařilo lépe, jiným to tak úplně nevyšlo.

A jak to tedy dopadlo? V kategorii žen zvítězily holky z Vysokého Pole, druhé byly ženy ze Slušovic, třetí děvčata z Trnavy, čtvrtou příčku obsadily Bratřejovjanky a páté místo patřilo ženám ze Všeminy. V mužích zvítězili chlapi ze Štítné nad Vláří, na druhém místě zakotvili borci z Nevšové, třetí příčku obsadilo tradičně úspěšné družstvo z Vysokého Pole, bramborová pozice zbyla na kluky z Velkého Ořechova a na pátém místě skončili muži z Vrbětic.

Poděkování od pořadatelů patří nejen všem zúčastněným, ale především partnerům, kteří akci finančně podpořili – obci Zádveřice – Raková, firmě Gelur (kamionová doprava), firmě Sheron (autokosmetika) a Plzeňskému Prazdroji s pobočkou v Lípě.

HLavní partneři