Inzerce
DomůNovinkyDětský den za zvuku hasičských stříkaček v Zádveřicích. Závody, zábava, hry.

Dětský den za zvuku hasičských stříkaček v Zádveřicích. Závody, zábava, hry.

Foto a video reportáž

V sobotu 16. června 2012 si v Zádveřicích přišli na své příznivci požárního sportu. V areálu místní sokolské zahrady se odpoledne konala soutěž v požárním útoku mladých hasičů a večer pak své síly ve stejné disciplíně porovnaly na čtyři desítky družstev mužů a žen.

Pohár starosty za 1. místo v kategorii mladších žáků si odvezlo družstvo z Provodova, v kategorii starších žáků si vítězství vybojovalo zádveřské družstvo a cenná trofej tak zůstala doma.

Zábavné letní odpoledne bylo věnováno nejen mladým hasičům, ale i všem dětem, které si přišly zasoutěžit na „Dětský den“, který ve spolupráci s hasičským sborem uspořádalo Sdružení rodičů a přátel školy v Zádveřicích – Rakové.  Mimo oblíbené soutěže jako je jízda na koloběžkách či chůze na chůdách se děti zkusily stříkání z džberových stříkaček, pití vody z dlouhého brčka či prolézání gumového bludiště. Nechybělo ani překvapení z nebes – sladkosti házené z letadla a možnost projížďky na koních. Zábavným odpolednem zakončeným dětskou diskotékou provázel Martin Kratina.

Noční soutěž byla zahájena ihned po setmění krátce před 22 hodinou. V konkurenci 27 družstev mužů podali nejlepší výkon borci z Hřivínova Újezdu, kteří si s pohárem za 1. místo odvezli i „třicítku Kozla“ jako prémii za překonání rekordu trati z loňského roku časem 15: 83. V ženské kategorii podaly nejlepší výkon z 13 zúčastněných týmů závodnice z Bratřejova. K pobavení účastníků souběžně se soutěží probíhala taneční zábava se skupinou Exploze. Ke zdárnému průběhu akce přispělo i bezchybné počasí a jménem organizátorů děkuji všem za účast. Příští rok naviděnou!

HLavní partneři