Inzerce
DomůNeubuz1. a 2. místo na pátém gulášfestu. Kuchaři z Neubuzi si stupně...

1. a 2. místo na pátém gulášfestu. Kuchaři z Neubuzi si stupně vítězů rezervovali pro sebe

Nejen za skvělým gulášem, ale i za leteckým programem se sešli na Letišti Slušovice Bílá Hlína příznivci zdejšího Gulášfestu už po páté. Noční liják a následné dopolední přeháňky sice akci mnoho úspěchu neslibovaly, tradiční gulášovo-letecké setkání však nakonec k potěše všech návštěvníků i soutěžících skončilo zdárně.

Gulášfest na slušovickém letišti proběhl v sobotu 6. srpna v obvyklé režii a doprovodným programem. Pod hlavičkou firmy AligatorAVS zde přijel celý konvoj čtyřkolek, aby přestavil své stroje a povozil děti i dospělé. Nechyběly seskoky parašutistů a mistr v řízení leteckých modelů Jirka Mikeska. I celodenní hudební podkres hudby v živém podání kapely „Náš pozdní sběr“ je již na této události klasikou. Vyvrcholením doprovodného programu pak bylo vystoupení leteckého akrobata Miroslava Červenky.  Sympatický, mnoha tituly ověnčený milovník dvouplošníků, který pro letošní rok ve Slušovicích vystřídal svého kolegu Martina Šonku, na nebi ohromil se svou oblíbenou EELE, jinak právě dvouplošníkem Bücker Bü 131 Jungmann.

Miroslav Červenka byl také jedním ze členů letošní gulášové poroty. Ta ve svém osmičlenném složení určila pořadí vítězů.  Jako nejlepší vyhodnotila guláš týmu KAŠPÁREK z Neubuzi. „Tolik let jsme o titul bojovali a je to tu,“ neskrýval dojetí šéf týmu Vladimír Kašpárek, který je pravidelným aktivním soutěžícím a zlaté umístění mu třeba v roce 2012 uniklo o vlásek. Neubuzskou radost pro ten den dovršily dámy – kuchařky z týmu hospůdky Moštárna, které se umístily na druhém místě. Na pomyslný bronzový stupínek pro letošní rok vystoupal Martin Randus z Leskovce u Vsetína. Ten ve Slušovicích před třemi roky dokonce zvítězil. Kvality letošních soupeřů ale s respektem a sportovně uznal. „Letos se ve Slušovicích objevily i nové týmy, mino jiné z Liptálu, dále tým Rusava ze svým Hostýnským gulášem, či Sokytým, který přicestoval až z Ostravy. A nemohu nevzpomenout ani senátora Františka Čubu, který ač pro letošní rok nebyl oficiálním partnerem a podporovatelem akce, přesto se za námi přijel podívat a strávil zde několik hodin,“ sdělil závěrem Jindřich Polepil za pořádající Letiště Slušovice.

HLavní partneři