Inzerce
DomůNovinkyDrakiádu na Bílé Hlíně ozdobil i přílet legendárního Čmeláku

Drakiádu na Bílé Hlíně ozdobil i přílet legendárního Čmeláku

Drakiáda na Letišti Slušovice tradičně spojená se sportovním odpolednem pro děti, připadla letos přesně na polovinu října. Lepší termín si pořadatelé ze Základní školy Neubuz, Spolku rodičů a společnosti CIS – AIR zvolit nemohli. Počasí totiž bylo v neděli ukázkové.
 
Slunce, které se opíralo po celý den do letištní dráhy doplňoval výhled na okolní horizonty, halící se do nejkrásnějších podzimních barev. K ideálu pořádné drakiády chybělo možná trochu více kýženého větru. Ten však děti (a často především rodiče ?) nahradily rychlými nohami, a tak se většina draků na nedělní oblohu podívala!

Drakiádu a sportovní odpoledne plné her, soutěží a zábavy doplnili tradičně obětaví čtyřkolkáři pod hlavičkou Aligator AVS, nechyběla tu ani paní Nesňalová z nedaleké farmy, která sem na projížďky pro děti přivedla hned čtveřici nádherných koní.

Bonbónkem na závěr, v pravém i přeneseném slova smyslu, byl přílet legendárního Čmeláku. Průlet nad letištěm s kouřovými efekty i závěrečný shoz bonbónů mezi počtenou nedělní návštěvu utajil pořadatel Jindřich Polepil z CIS -AIR dokonale. O to bylo překvapení větší a jednomotorový dolnoplošník původně vyvinutý jako zemědělský letoun sklidil i s pilotem velký zájem a ovace.

S pořádáním akce dále různým způsobem pomohli: Obec Neubuz, ASPV Slušovice, SDH Neubuz, Nadační fond pro rozvoj a podporu Slušovic, MŠ Sluníčko Slušovice a další.

HLavní partneři