Inzerce
DomůNovinkyDen první pomoci mladých hasičů XI. okrsku

Den první pomoci mladých hasičů XI. okrsku

V sobotu 7. dubna uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Slušovice za pomoci finančních darů TNS Servis, Mikroregionu Slušovicko, Města Slušovice a SDH Slušovice II. ročník Dne první pomoci.

Naučné akce se zúčastnilo 73 mladých hasičů za doprovodu 17 dospělých ze šesti obcí XI. okrsku – Březové, Hrobic, Neubuzi, Slušovic, Veselé a Všeminy.

„Celou akci zorganizoval preventista SDH Slušovice Marian Juřík za velké pomoci ČČK Zlín, Besipu, Policie ČR, JSDHO Slušovice a kolegů s  SDH Slušovice. U programu Českého červeného kříže se mladí hasiči učili ošetřovat zraněnou osobu a také si zkusili resuscitaci na figuríně. Program Besipu byl zaměřený na dopravu, mladí hasiči vyzkoušeli jízdu zručnosti na koloběžkách s malým dopravním testem. Ukázky Policie ČR potvrdily perfektní připravenost služebních psů i s předvedením zásahu na figuranta. Hasiči zase učili děti, jak používat hasící přístroje, i s názornou ukázkou, kde si sami vyzkoušely, jak se dá uhasit skutečný oheň,“ sdělil portálu Horní Podřevnicko průběh druhého Dne první pomoci ve Slušovicích Milan Novák, starosta SDH Slušovice. „Děkujeme všem školícím, sponzorům a organizátorům bez kterých by tato naučná akce nemohla vzniknout,“ dodal.

HLavní partneři