Inzerce
DomůHvozdnáDegustace Ivo Pešat Speciál 2016. Velký svět vína potřetí ve Hvozdné

Degustace Ivo Pešat Speciál 2016. Velký svět vína potřetí ve Hvozdné

19. října 2016 proběhla v prostorách divadla už potřetí ve Hvozdné zajímavá akce pro milovníky vína – DEGUSTACE VÍN IVO PEŠAT SPECIÁL 2016.

Na tuto událost byl omezený počet účastníků na 150 osob a díky stoupajícímu zájmu i prestiži byly vstupenky vyprodány již měsíc před akcí.

Návštěvníci měli možnost ochutnat více než 100 druhů vín, z 22 vinařství, ze 7 zemí světa. Zejména potěšit svoje chuťové pohárky, ale i získat informace o daných vínech, zda-li a jak dlouho je vhodné jednotlivá vína skladovat, při jaké teplotě servírovat, případně zda dekantovat, aby bylo možné ocenit všechny jejich vlastnosti.

Každý host při vstupu obdržel degustační skleničku a karnet (blok se seznamem vín – k nahlédnutí zde).  V sále divadla bylo pro hosty připraveno celkem 12 vinných stolečků, u nichž odborný personál prezentoval pokaždé jiné skvosty a dokázal zodpovědět veškeré dotazy. Projít celou nabídku bylo nejen časově náročné, ale vůbec jednoduché nebylo i soustředit se na tolik odrůd, úrovní kvalit i stylů.

Dle karnetu bylo doporučeno začít u stolečku s francouzskými sekty, pak pravé Champagne, vybraná tichá vína z České Republiky, Francie, Německa, Nového Zélandu, Jižní Afriky a na závěr portská vína s Portugalska a tokajská vína z Maďarska. Cenové rozpětí chutnaných vzorků se pohybovalo v rozmezí od 200 do 3 000 Kč za láhev a nejstarším vínem bylo Coteaux du Layon 1980 z francouzského vinařství Moulin Touchais.

Pro zpestření měli návštěvníci možnost zakončit svůj večer tříchodovým menu v jedné ze tří zlínských restaurací (Restaurace u Johana, Restaurace UNO, Lesní hotel), která byla připravena speciálně pro tento večer.

Pořadatelem této akce byla společnost PINOT s.r.o., založená ve Zlíně roku 1993, která je známá ve zlínském regionu spíše pod názvem Vinotéka u Pešatů. Provozuje specializovanou vinotéku v centru Zlína, kde Vám nabídne dlouholeté zkušenosti i znalosti a stane se Vaším partnerem pro výběr kvalitních vín z tuzemska i zahraničí, vinného skla či sommelierských doplňků a služeb.

Více informací o společnosti a jejich dalších akcích můžete nalézt na webových stránkách www.vinotekaupesatu.cz nebo na sociální síti Facebook.

HLavní partneři