Inzerce
DomůNovinkyBílá Hlína hostila velkolepou drakiádu

Bílá Hlína hostila velkolepou drakiádu

Slušovice – Ve velkolepou dračí show se změnilo nedělní sportovní odpoledne s drakiádou. Po dvou minulých ročnících této akce, kdy za totálního bezvětří připomínalo pouštění létajících krasavců spíše závody v běhu, přišly letos ideální povětrnostní podmínky. Polojasné počasí a ideální vítr přilákaly na slušovické letiště opravdu krásnou návštěvu rodin s dětmi.

O to více potěšující skutečností bylo, že při pořádání akce spojily síly ještě před pár dny konkurenční spolky v komunálně-volebním boji. A tak se na veleúspěšném odpoledni pro celou rodinu podíleli kromě hlavních pořadatelů z CIS  – AIR s.r.o., Základní školy v Neubuzi a Klubu rodičů také další. Obec Neubuz, Nadační fond pro rozvoj a podporu Slušovic, ASPV Slušovice, Sbor dobrovolných hasičů ze Slušovic, Slušovjánek, slušovická Cukrárna Náměstí a další.

Na odpoledni plném her soutěží a zábavy se nikdo nenudil. Kdo zrovna nepozoroval úchvatnou galerii draků na polooblačné obloze, mohl si užít jízdu na čtyřkolkách z ALIGATOR AVS. Příjemným zpestřením bylo malování na obličej, skákací hrad a mnoho dalších atrakcí. S velkým zájmem se setkaly hasičské soutěže pro děti a kupodivu i běžecké soutěže pro všechny generace.

Nakonec odstartovali i pořadatelé ze z Bílé Hlíny se svým kouzelným aerem, aby dětem snesli tolik očekávané „překvapení z nebe“. „Bitva“ o bonbóny, snášející se z oblohy nad slušovickým letištěm, byla pro děti jako vždy vzrušující.

„Jsme rádi, že počasí vyšlo ideálně a že návštěva byla tak početná“ shrnul Sportovní odpoledne s drakiádou na závěr Jindřich Polepil, hostitel z letiště Bílá Hlína. „Všem moc děkujeme za účast na akci, která u nás letos sezonu podobných událostí uzavřela. Už nyní dáváme dohromady program na příští rok. Příznivci dění na letišti Bílá Hlína se můžou i příští sezonu těšit na Gulášfest, Letecký den a možná i nějakou novinku,“ přidal pořadatel pozvánku rovnou na rok 2015.

HLavní partneři