Inzerce
DomůNovinky25 let vizovické KOMA Modular. Děti slavily v řemeslném inkubátoru

25 let vizovické KOMA Modular. Děti slavily v řemeslném inkubátoru

Dnem otevřených dveří oslavila vizovická KOMA Modular 25. výročí svého založení. Přední český výrobce staveb z prefabrikovaných modulů, vyvážející své moduly do Evropy, Asie i Ameriky, naplánoval akci na deštivou červnovou sobotu. Ne úplně ideální počasí však lesku oslav významného výročí neubralo.

Vždyť pozitivní řešení mají v KOMĚ v popisu práce již čtvrt století. Už v pátek se tedy při pohledu na předpověď počasí narychlo vymyslela “mokrá varianta“. Krytých prostor je v Komě pod střechou moderních výrobních hal naštěstí víc než dost. A tak se na inline bruslích kroužilo v lisovně, rodeo býk či skákací hrad se pro změnu usídlili v logistice.

Kromě základního okruhu po nablýskaných výrobních halách, který stručně představil precizní systém výroby modulů v Komě, vzbudil především u dětí zájem řemeslný inkubátor uvnitř modulární dílny. Model reagující na mizející šance nejmladší generace aktivně si vyzkoušet svoji zručnost a vztah k technice byl v sobotu snad největším lákadlem. Děti si na dílenských zařízeních mohly samy vyrobit svého robota, k vidění zde ale byla i práce opravdového robota Yumi, který po zadání údajů sám napsal adresu na dopisní obálku, nalepil známku a psaní vložil do schránky.  S brýlemi HOLOlens si zase mohly vyzkoušet rozšířenou realitu. Speciální aplaus si pak vysloužila Break Dance skupina Reborn Squad. Nejen za vynikající výkon, ale i za skutečnost, že Petr Liška, jeden z členů tanečního uskupení, je zaměstnancem právě vizovické KOMY.  

HLavní partneři