Inzerce
DomůNovinky18. Vlčkovská lávka. Nad polovyschlým rybníkem triumfoval Miroslav Žák z Hrobic

18. Vlčkovská lávka. Nad polovyschlým rybníkem triumfoval Miroslav Žák z Hrobic

Každoroční klání o nejpomalejší přejetí lávky nad hladinou rybníka na jízdním kole se konalo v sobotu 4. srpna v areálu Koliby ve Vlčkové. Už osmnáctý ročník recesistické soutěže, pořádané vlčkovskými hasiči a obcí, poznamenalo horké počasí i související nedostatek vody v rybníce.

Lávku dlouhou 36 metrů a širokou pouhých 25 centimetrů zdolal jako jediný nejen v rozjížďkách, ale i ve finále Miroslav Žák z Hrobic. Obě bravurní jízdy si navíc užil triumfálním dojezdem mezi diváky a stylovým zdvižením kola na zadní. Ovšem Mirek Žák nebyl na závodě žádným nováčkem, přemožitele zde nenašel ani před čtyřmi roky (více o tomto závodě zde).

I na dalších předních příčkách se umístili především borci se zkušenostmi z minulých ročníků, druhý skončil Pavel Mašláň, o bronzovou příčku se podělili Štěpán Bartoň Romanem Šumšálem.

V sobotu ve Vlčkové nechyběly ani tradiční doprovodné soutěže. „Otrlým pasekářem“ se letos stal domácí Milan Šumšál, cenu pro „Pivního kulturistu“ obdržel rovněž Vlčkovjan Roman Škapík.

Příjezd „speciálu“ uvedl moderátor soutěže Zdeněk Tomšů, který soutěž uvádí celých 18 let(!), tradičně na závěr zábavného odpoledne. Za zvuku Mimoní hymny Banana přistál v areálu rybníka neuvěřitelný stroj ověšený banány. Tři Mimoni je za ovací publika rozdali, aby potom po přistaveném žebříku nasedli zpět do vesmírného korábu a vydali se vstříc Vlčkovské lávce. Do rybníka se zřítili po 5 metrech „letu“. Ve Vlčkové příští rok na shledanou.

HLavní partneři